Stránka bola presmerovaná

Novú stránku nájdete na http://www.fantasy-svet.sk/

login
heslo
KNOWLEDGEBASE ZÁZNAM
Flotila » kniha «
KNOWLEDGEBASE ZÁZNAM
Serafína a starcova palica » kniha «
KNOWLEDGEBASE ZÁZNAM
Zornička a Filipko » kniha «
KNOWLEDGEBASE ZÁZNAM
Trhlina » kniha «
RECENZIA
Flotila » kniha «
Autor: Yaonee
RECENZIA
Serafína a starcova palica » kniha «
Autor: Yaonee
RECENZIA
Zornička a Filipko » kniha «
Autor: Yaonee
RECENZIA
Trhlina » kniha «
Autor: Yaonee
Goodreads: Book reviews, recommendations, and discussion
REKLAMA

Filmy a seriály v TV programe



















optimalizace PageRank.cz
Kniha mesiaca február: Zárezy smrti




Dôležitý oznam:
Internetová stránka Fantasy-svet.net mení doménu. Budeme krajší, rýchlejší, prehľadnejší a plní nových informácií nielen zo sveta fantázie. Práce na novej stránke budú prebiehať približne do apríla 2017. Dovtedy budeme fungovať na starej známej adrese. O tom, kde nás po novom nájdete, vás budeme priebežne informovať.

Pre mesiac december zatiaľ nebola zverejnená kniha mesiaca.
SlavCon 2017
SlavCon 2017 sa tento rok bude konať priamo pod hviezdnou oblohou!
Celý článok
Zárezy smrti
Veronica Roth, autorka populárnej série Divergencia, sa vracia s novou dilógiou.
Celý článok
Novoročná kniha mesiaca január
Aj vy ste zvedaví na to, čo nám prináša posledné knižné kolo v tomto roku?
Celý článok
Vianočná kniha mesiaca december
Aj vy ste zvedaví na to, čo nám prináša posledné knižné kolo v tomto roku?
Celý článok
Kniha mesiaca november: Sychravé dni s Albatrosom! (aktualizované)
Prichádza ten pravý čas na knihy.
Celý článok
loaded
Jana Plauchová: Úvod do teórie chaosu

Príbeh o sile ľudského strachu, sebaklamoch a fóbiách. Ale aj o nevyčerpateľných možnostiach, výskume a zahrávaní sa s vesmírom. Peter „Pete“ Murray je teoretik hĺbkového prežitia. Hoci zachránil z havarovaných ponoriek už mnoho ľudí, sám sa do hlbín oceánu nikdy nepozrel. Má z nich totiž panickú hrôzu. A potom to príde. Prípad, aký doteraz nemal. Jedinečný. Obostretý tajomstvom. Čím ďalej, tým spletitejší. Prípad, v ktorom ide o viac než životy posádky.
 
Poznáte vedecko-fantastické knihy od Jany Plauchovej?
nie
38%
nie, ale už som o tejto autorke čosi počul
17%
áno
15%
áno, ale jej knihy ma neoslovili
16%
možno raz budem od nej čosi čítať
13%
Celkovo hlasovalo 477 užívateľov.
hits
Zobraz v plnej veľkosti
Bernhard Hennen 80%


Stručne o autorovi: Je to nemecký spisovateľ fantasy. Začal písať v pomerne mladom veku a v jeho rodnej krajine sa stal známym. Jeho diela prichádzajú aj k nám.
Diskusia | Životopis | Vplyvy | Diela | Recenzie | Kúpiť diela

ŽIVOTOPIS

Narodil sa v roku 1966 v Krefelde v Nemecku. Na univerzite v Kolíne vyštudoval germanistiku, archeológiu a históriu. Už počas štúdia pracoval ako žurnalista pre rôzne noviny a rádiové stanice. V roku 1994 napísal spolu s Wolfgangom Hohlbeinom svoj prvý román (Das Jahr des Greifen), ktorý bol v tom roku vyhlásený za najlepší nemecký fantasy román roka. Avšak ten skutočný prielom sa podaril až knihe "Die Elfen" (Elfové), ktorá katapultovala Hennena medzi najžiadanejších, najčítanejších a najpredávanejších nemeckých autorov. Do tej chvíle napísal Hennen len asi 25 historických a fantasy románov a radu krátkych poviedok. Okrem písania vytvoril taktiež dejovú líniu k hre a vymyslel aj rôzne dobrodružné moduly pre fantasy hru "Das Schwarze Auge". Je ženatý, má dcéru a syna a od konca roku 2000 žije vo svojom rodnom Krefelde.

VPLYVY



DIELA

Bibliografia

1996 - Chrám vraždy
1996 - Hráč na flautu
1998 - Husarin
1999 - Králi z prvej noci
2001 - Ďalšie dvere
2001 - Rok Griffin, spolu s Wolfgangom Hohlbeinom (román The Dark Eye)
2002 - Pravda, Rojko.
2003 - V tieni Havrana
2004 - Tajomstvo prílivov sveta - sága o znovuzrodení mágie
2005 - Alice a Temná kráľovná
2007 - Havrania búrka

Elfovia:

2004 - Elfovia
2005 - Zima elfov
2006 - Svetlo Elfovia
2009 - Pieseň elfov
2009 - Královná víl
2010 - Víly

Elfský rytier:
Fiorland, Alben a Hrad poriadok

LINKY a RECENZIE

Wiki DE
Oficiálna stránka autora
Elfové - ukážka
Recenzia na topzine.cz

Recenzie pridané užívateľmi Fantasy-Sveta (0)

Tagy: bernhard hennen

Pridal(a): Red4angel, 27. 12. 2010 12:02:15

Bookmark and Share



Hodnotenie užívateľov: 0 %

Aby ste mohli hodnotiť tento záznam, musíte byť prihlásený.
© Fantasy-svet.net, všetky práva vyhradené. Bez súhlasu majiteľov nesmie byť obsah tohto webu skopírovaný.
Fantasy-svet.net je stránka fanúšikov, nie je majiteľom autorských práv. Je len sprostredkovateľom
informácií o celosvetovo populárnych fantasy knihách, filmoch a i.
Created by Whitewash
Verzia 1.04 (Changelog)